5.1.12

Potje Spaanse humor


Ondanks dat het nieuwe jaar pas kort hoogtij viert, stond gisteren de hele modewereld alweer op z'n kop.. jajaja. De Spaanse modeketen Zara zou namelijk een samenwerking aangaan met John Galliano. Het plan was dat deze werkloze modeontwerper achter de naaimachines en tekentafel zou kruipen om een lentecollectie te ontwerpen voor Zara. Helaas een desillusie voor alle modepoppen.De blogger die dit nieuws op 28 december de wereld in slingerde, nam ons in het ootje. In Spanje is dat namelijk de 'dag van de onnozele kinderen'. Een dag waarop je iedereen mag foppen en gek  maken.
Ik geloofde het natuurlijk meteen al niet. Deze samenwerking is natuurlijk te gek voor woorden (daar hoef je geen kindje voor te zijn), want waarom zou Zara een dergelijke 'get together' aangaan, terwijl ze zelf top?! ontwerpers in dienst hebben (woorden van een woordvoerder in Boulevard). Jammer voor John zelf.. hij zal wel naarstig op zoek zijn naar een nieuwe job. Misschien kan hij in Spanje in de rij aansluiten voor het arbeidsbureau; of zou hij nog steeds in Parijs op zoek zijn?



Buiten deze enorme teleurstelling lijkt me het wel een goed idee om in Nederland een 'dag van de onnozele kinderen' in te voeren. Want volgens mij zijn die er best veel en wat is er leuker dan om in deze lange donkere maand, kinderen 1 dag lang heel erg voor de gek te houden? Gewoon voor de grap.